ROND DE TERP

DE WERKENDAMSE
BIESBOSCH

De terp ligt in de Werkendamse Biesbosch. Een prachtig natuurgebied dat zich op vele manieren laat verkennen. Te voet, per fiets, per boot of kano, met de camper of de motor. Het kan allemaal. In de B&B vind je folders en routes en natuurlijk kun je ons ook alles vragen. Wij zijn graag jouw gids in de Biesbosch!

TIPS ROND DE TERP

Bevers spotten
per kano

Wist je dat de Biesbosch het thuis is van de bever? En dat je dit bijzondere dier het beste in de schemer kan spotten? Trek eropuit met de eigen kano van Op de Terp en ervaar al peddelend de rust van het water en de schoonheid van de natuur om je heen.

TIPS ROND DE TERP

Het Biesbosch
MuseumEiland

Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de Biesbosch. In het museum zie en hoor je hoe wij door de eeuwen heen omgaan met water. Ook ontdek je alles over de historie van het gebied. Verhalen over de Biesbosch-crossings in de oorlog en de griendwerkers die weken lang in de grienden bivakkeerden. Voor de kleintjes is er buiten een fantastisch speeleiland waar ze de Biesbosch in het klein kunnen beleven.

TIPS OP DE TERP

VAREN
IN DE BIESBOSCH

Vanaf het water zie je de Biesbosch vanaf een hele andere kant. Huur een bootje, ga op pad met onze kano of boek een rondvaart  en ontdek de schoonheid van de Biesbosch vanaf het water.

TIPS ROND DE TERP

WANDELEN
& FIETSEN

Het is mooi wandelen en fietsen in Nationaal Park De Biesbosch. Vanaf de terp loop je via het Jannemannenpad zo de polder in. Je kunt natuurlijk op de bonnefooi struinen óf je kiest één van de vele fietsroutes, zoals Rondje Polder Noordwaard.

Tip: steek het Steurgat over met Pontje Steur.

TIPS ROND DE TERP

FREE
NATURE

FREE Nature is verantwoordelijk voor het begrazingsbeheer in de Noordwaard. Zij zorgen voor de Schotse Hooglanders, konikpaarden en waterbuffels die je ziet lopen.

TIPS ROND DE TERP

Met de pont
naar Dordrecht

Even weg uit de natuur? Dan sta je met het veer ‘De Biesbosch’ supersnel in het mooie Dordrecht. In de historische binnenstad kijk je je ogen uit. Eeuwenoude pakhuizen en druk bezochte handelsstraten herinneren aan het welvarende verleden van de stad.

TIPS ROND DE TERP

VOGELSPOTTEN
IN DE BIESBOSCH

De Biesbosch is een vogelrijk gebied waar vogelspotters hun hart op kunnen halen. Ben je benieuwd welke zeldzame vogels er recent zijn waargenomen? Kijk dan op de website van Vogelwerkgroep Biesbosch.

Share This